Våren närmar sig och det börjar bli hög tid att köpa bilen man varit sugen på under vintern. Att köpa bil innebär mycket att tänka på. Dels ska man besluta om man vill köpa privat eller av en bilhandlare. Man ska välja bil, vilket kan vara nog så svårt. Dessutom behöver beslut tas om hur man vill betala för bilen.

Tillhör du de förutseende som sparat ihop till hela kostnaden tillhör du de lyckliga. Annars får du göra som de flesta av oss, ta ett billån, vilket kräver ganska mycket jobb.
För det första måste du undersöka mycket av kostnaden du kan ta på ditt billån, och hur stor del du måste stå för själv. Sedan skall du kontrollera räntesatserna hos de olika låneinstituten som kan ge dig ett billån. När du kommit så långt är det dags för amorteringsplaner, hur länge vill du betala på ditt billån, och hur mycket du har råd att betala varje månad. Dessutom gör varje långivare en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån, och många kreditupplysningar kan ligga dig i fatet när du gör nästa ansökan.

Att välja det bästa billånet!

Det ett ganska omfattande arbete man måste lägga ner om man vill få ner sina kostnader för ett billån så mycket som möjligt. Men du behöver inte lägga så mycket tid och arbete på att välja vem som kan eller skall ge dig ditt billån. Det finns ganska många låneförmedlare på marknaden i dag som kan hjälpa dig med både billån och andra lån. Vad de gör är att de lägger en förfrågan till ett antal långivare med dina krav och val, sedan kan du i lugn och ro välja långivare. Låneförmedlaren står som mellanhand, så det görs bara en kreditupplysning, och du har alla offerter till ditt billån på ett ställe. Snyggt och oftast väldigt smidigt.

Vill du se hur det fungerar kan du till exempel titta på https://www.myloan.se/billan, som är en av många låneförmedlare som finns. Logga in, fyll i dina kriterier för lånet och du får snabbt förslag på vilka låneinstitut som kan passa just dig.

Lycka till med ditt billån.